Makanan Ringan Khas Palembang
Hai guys, balik meneh neng website aku rek, Website
Ter super, Terkeren, Ter-Hits, Terkece sak Indonesia:v. saiki aku arep ngei reti
kowe wong tentang panganan ringan neng palembang, seurungi kui, kowe wong mesti
reti ndisek karo kota Palembang kui mau nah
saiki aku arep njelaske karo kowe wong tentang Kota Palembang.
Kota Palembang kui ibu kotane provinsi
Sumatra Selatan. Palembang kui Termasuk kota terbesar ke 2 setelah medan guys.
Nah kota Palembang ndue luas wilayah 358, 55 Km2, seng di nggoni 1.573.898 jiwa (2018), karo kepadatan
penduduke 4.800 per Km2. Di prediksikne neng tahun 2030 mengko, kota
ini akan dihuni 2,5 juta wong, muantep rek.
Nah saiki wes reti to sitik-sitik
karo kota Palembang iki, nah langsung ae dewe neng topik awal dewe yaitu tentang,
makanan ringan khas Palembang.
5+
Makanan Ringan Khas Palembang
Kemplang
dewe enek 2 jenis cuy, yaitu kemplang iwak karo kemplang sagu, nah nak kemplang
iwak, kui biasane bertekstur luwih padat nak dibandengke karo kemplang sagu.
dan ojo salah, akeh wong seng salah ngartekne kemplang karo kerupuk, ingeet yoo
guys, kemplang karo kerupuk iku bedo, opo si bedone, yoo proses pembuatane lah.
Nak kerupu melalui proses penggorengan nak kemplang melalui proses pemanggangan
guys. Biasane kemplang dipangan karo saos cabe abang, mantepe rek
Kerupuk pecah seribu ndue rasa seng khas guys, terkadang awake
dewe nak nemoni kerupuk iki dengan sebutan kerupuk mangkok, kok isoo?? Yo karna
kerupuk iki bentuk’e koyo mangkok wkwk.
Pindang iki makanan khas paelmbang selain pempek guys.oh iyo bagi kue seng ora doyan pedes, ojo wani-wani njajal, ngpo? Karna ra enek pindang seng ora pedes, paling enak nak mangane karo nasi putih, lalapan, karo sambel tempoyak.
Pindang iki makanan khas paelmbang selain pempek guys.oh iyo bagi kue seng ora doyan pedes, ojo wani-wani njajal, ngpo? Karna ra enek pindang seng ora pedes, paling enak nak mangane karo nasi putih, lalapan, karo sambel tempoyak.
Mie celor iki disajekne karo kuah kental ditambah karo
daging, udang, kecambah, daun bawang goring, nyam-nyam, uenak guys, tak rekomen
deh karo koe wong seng pecinta Mie
Kue
kojo iki adalah kue seng paling sering ditemui pada saat hari raya Palembang.
Warna ijo iki teko daun suji karo pandan
Ternyata akeh to panganan khas Palembang selain pempek? Jek eneh meneh getas, kue jongkong, nasi gemuk, sambal calok, duku Palembang, lempok Palembang, sambel tempoyak, es kacang merah dan iseh akeh meneh guys, tapi ora tak lebokno neng daftar neng nduwur
Teko 6 panganan khas
Palembang selain pempek tersebut, seng endi seng ugong tau mbok jajal, tuliso
neng kene
Komentar
Posting Komentar